top of page
20210320_144650_2.jpg

Welkom bij Basisschool Lazuli

Lazuli is een kleinschalige basisschool. Hier kunnen kinderen spelend leren vanuit hun intrinsieke motivatie, op hun eigen tempo en op hun eigen manier. In verbinding met zichzelf, elkaar, hun ouders en hun omgeving. Ook kinderen die thuisonderwijs volgen zijn welkom om aan te sluiten.

Onze Kernwaarden zijn:

Vertrouwen

Vrijheid

Verbinding

Plezier

Natuur(lijk)

basisschoollazuli@gmail.com

0621977135

Home: Welkom

Basisschool Lazuli

image.png

Lapis Lazuli

original_55f7a79d-e1c1-4ac8-b29a-586e607

Ons logo

photo5852690813035853594.jpg

Wie zijn wij?

Waarom heet onze basisschool eigenlijk Lazuli, en waar komt het logo vandaan? De naam Lazuli is afgeleid van de steen Lapis Lazuli.  Deze steen staat voor het verbinden met je eigen authenticiteit, het erkennen van je eigen kennis en het bewandelen van je eigen pad. Hij wordt verder geassocieerd met eerlijkheid, oprechtheid, loyaliteit en verbinding met de mensen om je heen.

Ons logo staat voor de verschillende leefwerelden en verbindingen die een kind omringen en die bijdragen aan de ontwikkeling van het kind.
Eerst is het vooral omringd door directe familie, later komen daar vrienden en verdere familie bij, dan de schoolomgeving, verenigingen enz en uiteindelijk gaat het kind zelfstandig de wereld in. Maar ook na die stap, blijft het in verbinding met waar het vandaan komt en wat het gevormd heeft.

Met een aantal ouders uit regio Nijmegen hebben wij besloten om een basisschool op te richten. De aanleiding voor dit ‘project’ was, dat binnen regio Nijmegen nog geen school bestaat die voldoende aansluit bij onze visie op (onze) kinderen en wat zij nodig hebben om zich op alle vlakken gezond te ontwikkelen. In eerste instantie zijn we gestart voor onze eigen kinderen. Maar ons doel is om ook een toegankelijke en betaalbare plek te creëren voor andere kinderen en hun ouders met eenzelfde behoefte.

Home: Wat er op het programma staat
Screenshot 2021-03-21 114748.png

Pippi langkous

"Ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het wel kan"

Home: Citaat

Contact

Basisschool Lazuli te Nijmegen

Tel.: +31 (0) 6 219 77 135

Home: Contact
bottom of page